Ολυμπιάδα

olympiada 03

Ολυμπιάδα εκεί που το βουνό συναντά την θάλασσα

Ιστορία

Η Ολυμπιάδα χτίστηκε το 1924, μετά τον ξεριζωμό του 1922, από πρόσφυγες που έφτασαν εδώ από την Αγία Κυριακή της Μικράς Ασίας. Κατά τους ιστορικούς, η περιοχή είναι η σημαντικότερη της Χαλκιδικής διότι εδώ βρίσκονται τα Αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του μεγάλου φιλόσοφου και δάσκαλου του Μ. Αλέξανδρου, Αριστοτέλη. Τα Αρχαία Στάγειρα βρίσκονται ανατολικά της Ολυμπιάδας σε απόσταση 700 μέτρων, στη θέση «Λιοτόπι», όπου από το 1990 διεξάγονται σημαντικές αρχαιολογικές ανασκαφές. Κατά μία προφορική παράδοση ο βασιλιάς Κάσσανδρος εξόρισε την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Αρχαία Στάγειρα και κατ’ άλλους στο νησί Κάπρος το οποίο βρίσκεται απέναντι από την σημερινή Ολυμπιάδα. Το νησί «Κάπρος» ή «Καυκανάς» αναφέρεται και από τον αρχαίο γεωγράφο Στράβωνα κατά τον οποίο το ίδιο όνομα είχε και το λιμάνι της πόλης. Κατά την Τουρκοκρατία το λιμάνι της Ολυμπιάδας ήταν λιμάνι φορτο-εκφόρτωσης ξυλείας, και στην περιοχή υπήρχαν μερικές καλύβες των οποίων οι κάτοικοι μετά την άφιξη των προσφύγων το ’22 μετοίκησαν στα σημερινά Στάγειρα.

H Ολυμπιάδα σήμερα

Η Ολυμπιάδα είναι ένα πανέμορφο χωριό 700 κατοίκων, χτισμένο κατά μήκος μιας όμορφης παραλίας που απλώνεται στο μυχό ενός φυσικού λιμανιού και πλαισιώνεται από καταπράσινα βουνά, ο Χολόμωντας θεωρείται ως ένα από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, και μαγευτικές παραλίες υπέροχα συνδυασμένα, που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών. Ο τόπος αυτός είναι ένα πολύχρωμο παζλ που συνδυάζει την μυθολογία και την ιστορία με το υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας που χαϊδεύει τη πανέμορφη παραλία και τους καταπράσινους πρόποδες του Χολομώντα.
Συνδυάζει την ατμόσφαιρα του χωριού με την άνεση του σήμερα. Στην περιοχή υπάρχουν 3 ξενοδοχεία δυναμικότητας 120 κλινών και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια με δυναμικότητα άνω των 400 κλινών. Διαθέτει διάφορα καταστήματα όπως super markets, cafe, beach bars, ταβέρνες, εστιατόρια, αναψυκτήρια κλπ και βασικές υποδομές όπως οργανωμένες παραλίες, βενζινάδικο, φαρμακείο, ιατρείο, ταξί.
Η Ολυμπιάδα πάνω απ' όλα απευθύνεται στον επισκέπτη που προτιμάει ήσυχες διακοπές, παρθένα φύση, καθαρή θάλασσα και παραλίες, μακριά από την βοή του μαζικού τουρισμού. Για όσους έχουν μικρά παιδιά, είναι ο καταλληλότερος τόπος διακοπών διότι τα νερά της είναι αβαθή και συνεπώς ακίνδυνα.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ξενοδοχείο Ακρογιάλι (παλιό ''Germany'')

Ολυμπιάδα, 57 014, Δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική, Ελλάδα

Τηλέφωνο +30 23760 51257, +30 23760 51255

Κινητό Τηλέφωνο +30 6979 307 745

         Email germany.olympiada@gmail.com
IHA DB GRPLEXI 2


tripadvisor icon  facebook icon  youtube icon  vimeo icon