Δραστηριότητες

germany activities 01

«Μαγειρεύοντας με την Λουλού»

Μία φορά την εβδομάδα και κατόπιν ζήτησης οι πελάτες, απολαμβάνοντας αναψυκτικό, καφέ, ουζάκι η κρασί που με χαρά θα τους τρατάρουμε, μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης, στον κήπο του ξενοδοχείου Λιοτόπι, την ιδιοκτήτρια Αλεξιάδου Λουλού να μαγειρεύει, και να μαγειρέψουν και αυτοί, παραδοσιακές συνταγές φαγητών η γλυκών (Μπουγιουρντί, χταπόδι μελωμένο, φέτα σε φύλλο με σιρόπι ροδιού, μπακλαβά και άλλα), και μετά να δοκιμάσουν τους καρπούς της κοινής τους προσπάθειας.

Mount Athos Kouzina - Βραδιές γαστρονομίας

Κάθε χρόνο το Hotel Ακρογιάλι, σε συνεργασία με φιλοξενούμενους σεφ, συμμετέχει στην εκδήλωση Mount Athos Kouzina, μια βραδιά γεμάτη γεύσεις αφιερωμένη στην γαστρονομία

Ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα

Οργανώνεται μία φορά την εβδομάδα και περιλαμβάνει περίπατο μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα και ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη, Δ. Σαρρή, στην Ελληνική, Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές

Η Ολυμπιάδα προσφέρεται για τους λάτρεις του ποδηλάτου αλλά και του περιπάτου. Υπάρχουν ποδηλατικές διαδρομές μικρής δυσκολίας, στον κάμπο, για αρχάριους αλλά και μεγαλύτερης δυσκολίας μέσα στο βουνό. Διατίθενται 9 ποδήλατα βουνού τα οποία παρέχονται δωρεάν για διαδρομές γύρω από την Ολυμπιάδα. Υπάρχουν επίσης πολλές περιπατητικές διαδρομές και μονοπάτια γύρω από την Ολυμπιάδα. Μπορεί κάποιος να περπατήσει είτε στην άμμο κατά μήκος της παραλίας (4 χλμ, με επιστροφή) είτε στον κάμπο που περιβάλει τον Ολυμπιάδα η να χαρεί έναν περίπατο στο βουνό. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας χάρτη με τις διαδρομές.

germany activities 06

Παραλίες - Κολύμπι

Η Ολυμπιάδα περιβάλλεται από ένα μεγάλο αριθμό από παραλίες που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις της θάλασσας, προσβάσιμες είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Παραλίες αμμώδεις η βοτσαλωτές, με ρηχά νερά για τα παιδιά, η με βαθιά για πιο έμπειρους κολυμβητές, οργανωμένες παραλίες με beach bars, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach volley κλπ αλλα και  απομονωμένοι όρμοι για τους μοναχικούς και τους ρομαντικούς.

Botanizing για τους ερασιτέχνες βοτανολόγους

Ο ορεινός όγκος του Στρατωνικού όρους και του Χολομώντα που περιβάλλουν την Ολυμπιάδα δυτικά και νοτιοδυτικά είναι από τα πιο πλούσια βουνά σε χλωρίδα. Η πρόσβαση είναι είτε οδοιπορικά η με αυτοκίνητο. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας πληροφορίες για την πρόσβαση (χάρτη) και για τα είδη των φυτών που υπάρχουν στην περιοχή.

Bird watching (Παρατήρηση πουλιών)

Ο ορεινός όγκος του Στρατωνικού όρους και του Χολομώντα, η λίμνη Βόλβη σε απόσταση 30 χλμ, η λίμνη Κερκίνη σε απόσταση 80 χλμ και το Δέλτα του Νέστου σε απόσταση 160 χλμ είναι ιδανικά μέρη για παρατήρηση πουλιών. Η πρόσβαση είναι με αυτοκίνητο. Εμείς παρέχουμε στους πελάτες μας πληροφορίες για την πρόσβαση (χάρτη) και για τα είδη των πουλιών που υπάρχουν σε κάθε ένα από τα παραπάνω τρία μέρη.

Άλλες δραστηριότητες

Ιστιοπλοΐα: Μπορούμε να οργανώσουμε, κατόπιν αιτήματος, μια κρουαζιέρα για εσάς και τους φίλους σας, η ένα με πιστοποιημένο καπετάνιο.

Υποβρύχιο ψάρεμα: Μπορούμε να οργανώσουμε υποβρύχιο ψάρεμα για σας κατόπιν αιτήματος.

Πανηγύρι Αγίας Κυριακής 7 Ιουλίου: Ένα ετήσιο, καλοκαιρινό πανηγύρι, που λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία του χωριού, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και συγκροτήματα παραδοσιακών χορών. Οι επισκέπτες  μπορούν να δοκιμάσουν δωρεάν τα φημισμένα μύδια Ολυμπιάδας, ντόπιες σαρδέλες και κρασί.

Ετήσιες εκδηλώσεις «Αριστοτέλεια»: Ένα πολιτιστικό φεστιβάλ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη με συναυλίες μουσικής και θεατρικά δρώμενα.

Αξιοθέατα-Εκδρομές

Επίσκεψη στην αρχαία Στάγειρα: Τα Αρχαία Στάγειρα βρίσκονται περίπου 700 μ. ανατολικά του σημερινού οικισμού της Ολυμπιάδας. Γενέτειρα του Αριστοτέλη, του μεγαλύτερου φιλοσόφου της αρχαιότητας και του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η πόλη ιδρύθηκε το 655 π.Χ. από Ίωνες αποίκους της νήσου Άνδρου. Οι Σταγειρίτες έγιναν εξ’ανάγκης σύμμαχοι των Περσών στους Μηδικούς πολέμους και υστερότερα, μετά τους Περσικούς πολέμους προσχώρησαν στην Α΄ Αθηναϊκή Συμμαχία. Κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο  και συγκεκριμένα το 424 π.Χ. η πόλη αποστάτησε από τους Αθηναίους και συμμάχησε με τους Σπαρτιάτες. Αργότερα τα Στάγειρα προσχώρησαν στο κοινό των Χαλκιδέων Το 349 π.Χ. η πόλη πολιορκήθηκε και στη συνέχεια υπέκυψε στο βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Β’, ο οποίος και την κατέστρεψε ολοσχερώς για να την επανιδρύσει όμως λίγα χρόνια αργότερα ο ίδιος, προς τιμήν του Φιλόσοφου Αριστοτέλη ο οποίος διετέλεσε δάσκαλος του γιου του, Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Η παράδοση λέει ότι οι κάτοικοι των Σταγείρων ένα χρόνο μετά τον θάνατο του Αριστοτέλη στην  Χαλκίδα, μετέφεραν επισήμως και έθαψαν τα οστά του μέσα στην πόλη τους και καθιερώσανε προς τιμήν του ετήσια γιορτή τα Αριστοτέλεια.

Επίσκεψη στην Αρχαία Αμφίπολη: Η Αμφίπολη με τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της και Αρχαιολογικό Μουσείο (τηλ. +30 23220 32472) βρίσκεται στον Νομό Καβάλας, κοντά στις εκβολές του ποταμού Στρυμόνα. Η οχύρωση της πόλης, καθώς και το διάσημο λιοντάρι της Αμφίπολης, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., αξίζουν μια επίσκεψη.

Επίσκεψη το δάσος του Χολομώντα: Ένα βουνό στην Κεντρική Μακεδονία, που καλύπτει μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Χαλκιδικής. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν το βουνό Ypsison. Καλύπτεται από πυκνό δάσος από δρυς και αποτελεί μέρος του δικτύου Natura 2000.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Cholomon

Επίσκεψη στην Αρναία: Η Αρναία είναι μια παραδοσιακή κωμόπολη χτισμένη στο βουνό του Χολομώντα. Τα όμορφα σπίτια και τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της αποτελούν ως σήμερα χαρακτηριστικά παραδείγματα της μακεδονικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Η Αρναία έχει μια σημαντική παράδοση στην εκπαίδευση και στην βυζαντινή μουσική, την ύφανση και τη μελισσοκομία. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ενδιαφέρουσες παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
http://www.halkidikitravel.com/en/travel-to-halkidiki/59-arnaia-halkidiki

Επίσκεψη στο νησί της Αμμουλιανής: Η Αμμουλιανή («Άμμος λιανή») γνωστή για τις παραδείσιες παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά, είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί με μόνιμο πληθυσμό (600 κάτοικοι), στη Χαλκιδική. Βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από την Ολυμπιάδα και συνδέεται με φέρυ μπόουτ με την απέναντι ακτή της Τρυπητής.

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος: Άγιον Όρος ονομάζεται η ανατολική χερσόνησος της Χαλκιδικής με το ομώνυμο βουνό και τα δεκάδες μοναστήρια. Στην κλασική εποχή, η χερσόνησος ονομαζόταν «Ακτή». στην Ελλάδα είναι γνωστό ως αυτόνομη μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους. Αυτή η παγκόσμιας κληρονομιάς χερσόνησος φιλοξενεί πάνω από 20 Ορθόδοξα μοναστήρια που απαρτίζουν μια αυτοδιοικούμενη μοναστική πολιτεία. Πνευματικά, το Άγιο Όρος υπάγεται στην άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.

germany activities 05

Επίσκεψη στο πάρκο του Αριστοτέλη: Το θεματικό πάρκο, αφιερωμένο στο διάσημο φιλόσοφο Αριστοτέλη και το έργο του, βρίσκεται στις παρυφές του σημερινού χωριού των Σταγείρων, με θαυμάσια θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού και την χερσόνησο του Άθω. Όταν ο καιρός είναι καθαρός μπορεί κανείς να δει μερικά από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Στο πάρκο οι επισκέπτες μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα «παιχνίδια» που βασίζονται σε σκέψεις και πειράματα του μεγάλου φιλόσοφου.

Εκδρομή στον πανέμορφο καταρράκτη (οργανώνεται μια φορά την εβδομάδα): Η πρόσβαση στον καταρράκτη γίνεται είτε με αυτοκίνητο και πεζοπορία 500 μ - η μεταφορά γίνεται δωρεάν με αυτοκίνητο μας (μέχρι 4 άτομα) η με αυτοκίνητο του πελάτη - είτε μόνο με πεζοπορία. Σε περίπτωση που οργανωθεί πικ-νικ (ποτήρι τσίπουρο, χωριάτικο ψωμί, ελιές Χαλκιδικής, ντόπιο τυρί, τομάτα και χαλβάς) υπάρχει μία επιβάρυνση 6,00 ευρώ κατ’ατομο.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας

Ξενοδοχείο Ακρογιάλι (παλιό ''Germany'')

Ολυμπιάδα, 57 014, Δήμος Αριστοτέλη

Χαλκιδική, Ελλάδα

Τηλέφωνο +30 23760 51257, +30 23760 51255

Κινητό Τηλέφωνο +30 6979 307 745

         Email germany.olympiada@gmail.com
IHA DB GRPLEXI 2


tripadvisor icon  facebook icon  youtube icon  vimeo icon